Maatregelen RWS - coronavirus (COVID-19)

Maatregelen RWS - coronavirus (COVID-19)

De wereld wordt momenteel hard getroffen door het coronavirus (COVID-19). De gevolgen hiervan zijn voor iedereen merkbaar. Dat geldt uiteraard ook voor ons.  Ook wij hebben noodzakelijke maatregelen getroffen.

Wij willen hiermee de gezondheid van onze medewerkers, hun familieleden,  maar ook van alle mensen waar wij contact mee hebben zo veel mogelijk beschermen.

Wij zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar zoals u van ons gewend bent.                               

Wij ontvangen echter geen bezoek op kantoor.

Voorlopig zullen wij alle (nieuwe) afspraken telefonisch doen of, als daar de voorkeur naar uit gaat, als videogesprek.   

Wilt u iets afgeven? Stuur bij voorkeur zoveel mogelijk per e-mail, kan dat niet, stop het dan in onze brievenbus bij kantoor, deze wordt dagelijks nagekeken.

Voor u zal het ongetwijfeld ook een ongewone situatie zijn. Laten we er met elkaar het beste van maken! Wij wensen u veel succes in deze moeilijke tijd. Wees voorzichtig en zorg goed voor elkaar.

5 mei

5 mei

Dinsdag 5 mei zijn wij gesloten in verband met Bevrijdingsdag.

Aegon annuleringsdekking m.b.t. Coronavirus

Aegon annuleringsdekking m.b.t. Coronavirus

Let op!! Dit artikel is specifiek gericht op de reisverzekering van Aegon! Heeft u elders een reisverzekering neem dan contact met ons op voor de specifieke voorwaarden van die verzekeraar!

 

Het aantal besmettingen van het coronavirus neemt toe. Aegon houdt de ontwikkelingen goed in de gaten. Heeft u een reis geboekt naar een gebied waar het coronavirus heerst? Het kan zijn dat er maatregelen zijn getroffen die invloed hebben op uw reis. Vervelend natuurlijk! Hieronder leest u wanneer u een beroep kunt doen op de annuleringsdekking van de Aegon Doorlopende Reisverzekering

Veiligheidsrisico’s in gebieden vanwege het virus

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af. Zo heeft het ministerie vanwege het coronavirus voor verschillende gebieden code rood of code oranje afgegeven. Code rood betekent een negatief reisadvies, en bij code oranje is het advies om alleen te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Op www.nederlandwereldwijd.nl/landen kunt u nagaan of en welke veiligheidsrisico’s er voor een bestemming gelden. Is er een veiligheidsrisico? Dan kunt u bij het kopje ‘Veiligheidsrisico’s’ lezen om welke reden het advies is afgegeven.

 

Wilt u uw reis annuleren? Dit kunt u doen

Gaat u binnenkort op reis naar een gebied waar code rood of code oranje van kracht is vanwege het coronavirus? Dit kunt u doen:

 1. Heeft uw klant de reis geboekt via een reisbureau of luchtvaartmaatschappij? Dan is het goed om na te vragen bij die organisatie of u de reis kosteloos kan annuleren. Dat geldt in ieder geval voor reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR (de brancheorganisatie voor reisinstanties).
 2. Kunt u de reis niet kosteloos annuleren via een reisorganisatie? Dan krijgt u  met de Aegon Doorlopende Reisverzekering de annuleringskosten vergoed als:
  - u de  Allriskdekking heeft.
  - De reis geboekt is vóórdat de code geel, oranje of rood van kracht was.

Reizen naar andere gebieden waar het virus heerst

Gaat u op reis naar een gebied waarvoor géén code rood of oranje is afgegeven, maar waar wél wordt gewaarschuwd voor veiligheidsrisico’s vanwege het coronavirus? Dan beoordeelt Aegon per situatie of de annuleringskosten vergoed worden. Dat hangt onder andere af van het primaire doel van de reis. U krijgt  een vergoeding als:

 • U de Aegon Allrisk Doorlopende Reisverzekering heeft.
 • Het primaire doel van de reis verandert door:
  - Afgelaste publieke evenementen (bijvoorbeeld de Fashion Week in Milaan of een groot sportevenement).
  - Tijdelijk gesloten openbare instellingen (bijvoorbeeld grote musea).
  - Quarantainemaatregelen in de plaats van bestemming (bijvoorbeeld het afsluiten van een dorp/stad of skigebied).

Voor deze genoemde maatregelen geldt dat deze verband moeten houden met het coronavirus.

 

Bent u al in een gebied waar code rood of oranje is afgegeven?

En kunt u op de geplande datum terug naar Nederland? Bijvoorbeeld doordat vluchten zijn geannuleerd. Dan vergoedt Aegon de kosten, zowel bij de basis*- als de allriskdekking van de Doorlopende Reisverzekering. Belangrijk is wel dat u dan eerst het noodnummer van Aegon belt: +3188 344 00 00

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen u hele fijne kerstdagen

en een gelukkig nieuwjaar!!

 

 

Tussen kerst en oud & nieuw gaan wij verhuizen.

 

 

Onze openingstijden tijdens de feest- en verhuisdagen

 

24 december tot 12:00 uur geopend

25 december tot en met 1 januari gesloten

 

Vanaf 2 januari gaan wij aan het werk vanuit ons nieuwe kantoor

Philipsstraat 5 -003

3833 LC  Leusden

 

Ons post adres blijft ongewijzigd

Postbus 86

3830 AB  Leusden

Hypotheek 2020: wat verandert er?

Hypotheek 2020: wat verandert er?

We zijn er inmiddels aan gewend: met de komst van een nieuw jaar verandert er ook weer het een en ander in de hypotheekregels. In dit artikel hebben we de belangrijkste veranderingen voor de hypotheek in 2020 voor je op een rij gezet.

Maar we beginnen met iets wat niet verandert: ook in 2020 kun je hooguit 100% van de waarde van je huis financieren met een hypotheek. Bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting en makelaarskosten, moet je dus van je spaargeld betalen.

 Tweeverdieners met een laag inkomen kunnen in 2020 een hogere hypotheek afsluiten en ook de NHG-grens gaat omhoog 

Energiebesparende maatregelen

Er is één uitzondering op die regel: als je energiebesparende maatregelen treft, mag je meer lenen. Je inkomen moet dan wel tenminste €33.000 bruto per jaar zijn. In dat geval mag je maximaal 6% van de woningwaarde extra lenen om energiebesparende maatregelen mee te bekostigen.

Wil je een nul-op-de-meterwoning? Dan kun je daarvoor in 2020 minder lenen via jouw hypotheek. Nu is het extra bedrag nog € 25.000, volgend jaar nog maar € 15.000. Gelukkig zijn er nog steeds voldoende alternatieve leenmogelijkheden om alsnog je woning energiebesparend te maken.

Tweeverdieners

Zijn jullie tweeverdieners? Dan bestaat de kans dat jullie volgend jaar meer mogen lenen voor jullie huis. In 2020 telt het inkomen van de minst verdienende partner namelijk voor 80% mee om de woonquote vast te stellen. De woonquote is het deel van het gezamenlijke inkomen dat jullie mogen besteden aan woonlasten. Nu telt nog slecht 70% van het laagste inkomen mee.

Kostengrens NHG omhoog

Sinds 2017 is de kostengrens voor NHG-hypotheken gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs over de maanden juni, juli en augustus van het jaar ervoor. In 2019 was die € 309.203. Daarom stijgt de maximale hypotheek met NHG per 1 januari 2020 naar € 310.000.

Hypotheekrenteaftrek

De rente die je betaalt over je hypotheekschuld mag je van de Belastingdienst aftrekken van je inkomen. Daardoor hoef je minder belasting te betalen. Sinds 2014 wordt de maximale aftrek van hypotheekrente elk jaar met een half procent verlaagd. Vanaf 2020 gaat dat aanzienlijk sneller: volgend jaar mag je nog maximaal 46% van de betaalde hypotheekrente aftrekken. Als je meer dan € 68.507 verdient, ga je dat dus in je portemonnee voelen.

Meer informatie

Heb je een vraag over dit artikel of wil je weten of jouw bestaande – of nieuwe – hypotheek wel 2020-proof is? Neem dan gerust even contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik expert op het gebied van hypotheken en financiën. Ik help je graag verder.

Ons nieuwe kantoor

Ons nieuwe kantoor

Over ruim twee maanden gaan we verhuizen naar ons nieuwe kantoor. Zoals u kunt zien wordt er nu hard gewerkt om er iets moois van te maken!! We houden u op de hoogte.

Ons nieuwe kantoor
Ons nieuwe kantoor

Verplichte overlijdensrisicoverzekering bij NHG-hypotheek geschrapt

De overlijdensrisicoverzekering is binnenkort niet meer verplicht bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

 

Vanaf 2020 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met NHG. Sinds 2018 geldt dit al voor nieuwe hypotheken met NHG. Met deze verandering hoopt NHG de woningmarkt toegankelijker te maken voor ouderen, chronisch zieken en ex-patiënten.

Voor hypotheken zonder NHG kan de bank wel een overlijdensrisicoverzekeringen verplicht stellen. Of dit het geval is verschilt per geldverstrekker.

 

Overlijdensrisicoverzekering als vangnet ?

Denk goed na voordat u een overlijdensrisicoverzekering opzegt nu deze niet verplicht meer is bij een lopende NHG-hypotheek. Een overlijdensrisicoverzekering biedt zekerheid voor uw nabestaanden. Mocht u of uw partner wegvallen, dan is het risico op een inkomensterugval groot. Met een overlijdensrisicoverzekering wordt er een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd aan de begunstigde op de polis waarmee de hypotheek kan worden verlaagd.

 

Premie overlijdensrisicoverzekeringen
In de afgelopen jaren is de premie voor overlijdensrisicoverzekeringen sterk gedaald. Loopt uw hypotheek of polis al enige tijd? Controleer dan zeker of u de verzekering kunt oversluiten tegen een lagere maandpremie. Omdat de kosten maandelijks terugkomen levert een lagere premie al snel een leuke besparing op, zeker op de wat langere termijn.

 

Goed advies nodig

Het risico op voortijdig overlijden is natuurlijk altijd aanwezig en indien dit plaatsvindt kunnen de financiële gevolgen erg groot zijn. Als financieel adviseur besteden wij dan ook altijd uitgebreid aandacht aan dit onderwerp.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp of bent u niet zeker van het feit of uw polis nog past bij uw huidige situatie, neem dan even contact met ons op .

Nieuws!

Nieuws!

 

Wij hebben iets leuks te melden….wij gaan verhuizen!

Ons huidige kantoorpand staat in de verkoop; voor ons een reden om op zoek te gaan naar een nieuw kantoor om onze bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Het resultaat van onze zoektocht? Een mooi, nieuw kantoor, iets verder uit het centrum van Leusden, maar wel wat dichter bij de snelweg. Om precies te zijn op de begane grond van kantoorgebouw “De Horst” aan de Philipsstraat 1 te Leusden.

Het nieuwe kantoor wordt momenteel aangepast aan onze wensen en wordt voorzien van een nieuwe keuken, spreekkamer en stoffering. Als alles volgens plan verloopt zullen we op 16 december de sleutel ontvangen en eind december gaan verhuizen.

Nieuwsgierig naar ons nieuwe kantoor? Via onze website en facebookpagina zullen wij u de aankomende weken op de hoogte houden van de voortgang van de verbouwing.

Brexit: hoe zit dat nou

ANWB

Ga je binnenkort op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk? Welke gevolgen heeft de brexit voor jou als vakantieganger? Hieronder schetsen we de diverse scenario's.

Welke regels gelden nu voor reisdocumenten

Grenscontroles zijn er nu ook al. Het Verenigd Koninkrijk is geen Schengenland. Je paspoort of ID-kaart moest je sowieso al laten zien.

 1. Paspoort of Europese ID-kaart moet in elk geval geldig zijn tot en met de dag van je terugreis.
 2. De kinderen reizen met een eigen reisdocument. Zij mogen niet bij de ouders in het paspoort.
 3. Reis je met een kind naar het buitenland?  Vul dan het toestemmingsformulier in. Dit formulier is de handigste manier om aan te tonen dat personen die het gezag over het kind hebben je hiervoor toestemming hebben gegeven. 
 1. Een visum is niet nodig.

Deal of geen deal?

Zo makkelijk is het niet uitgelegd: deal of geen deal. Even heel kort een paar punten:

Deal

Bij een deal zal er tot 31 december 2020 een overgangsperiode zijn. Tijdens deze periode zal er niets veranderen m.b.t. geldigheid van EU id-kaarten en paspoorten. Na de overgangsperiode zal het afhankelijk zijn van de onderhandelingen die dan hebben plaatsgevonden.

Harde brexit

Bij een harde brexit, worden de banden tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU doorgeknipt. Er komen geen afspraken over vrij verkeer. Het Verenigd Koninkrijk beslist zelf welke goederen en personen het land inkomen.

Zachte brexit

Er bestaat ook een zachte brexit. Een scheiding tussen het VK en de EU met heldere afspraken over bijvoorbeeld het vrije verkeer van goederen, kapitaal en personen, vergelijkbaar met de huidige situatie.

No-deal

Bij een no-deal, zal het VK de EU zonder vaste afspraken verlaten. De datum daarvoor is bepaald op 31 oktober 2019. Er is geen overgangsperiode.

Of er in het geval van een no-deal scenario andere regels gaan gelden, is afhankelijk van welke voorwaarden het VK gaat stellen aan EU-reizigers. Ook bestaat de mogelijkheid dat Nederland en het VK onderling verdragen afsluiten.

Er zal geen visum nodig zijn voor een gewoon vakantieverblijf. Dit staat in het policy paper “The future relationship between the UK and the EU”.

 

 

Brexit-zekerheden voor reizigers

De onzekerheden over de uitkomst van de brexit-onderhandelingen roepen een aantal vragen op. Een deel is nog niet te overzien. Maar een paar dingen zijn al wel helder voor reizigers.

 1. Er zal geen visum nodig zijn voor een gewoon vakantieverblijf. Als je langer dan 3 maanden vanwege werk of andere zakelijke redenen in het VK moet verblijven, kan het anders komen te liggen
 2. Als je een Nederlandse ID-kaart hebt, hoef je geen paspoort aan te vragen. Ieder gezinslid (ook kinderen) moesten sowieso al een eigen Nederlandse ID-kaart hebben. Deze regel geldt in elk geval tot minstens 1 januari 2021
 3.  Je Nederlandse rijbewijs blijft geldig. Ook voor vakantiegangers die ter plekke een auto of camper huren. Dit is belangrijk voor de dekking van verzekeringen voor als je schade rijdt.

 

Brexit-onzekerheden

Er is een aantal onderwerpen die je moet weten voordat je onze westerburen bezoekt. Voor nu weten we het volgende.

 1. Meenemen van een huisdier: als er geen overeenkomst komt, kan het nodig zijn 4 maanden voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk, documenten en vaccinaties te regelen voor het reizen met het huisdier
 2. Voor het meenemen van in het VK gekochte goederen naar Nederland (en andersom), kunnen de regels voor import en de daarbij behorende belastingen veranderen. Vrijgesteld blijven in ieder geval: producten met een totale waarde van maximaal € 430,- 1 liter sterke drank of 2 liter mousserende wijn en 16 liter bier en 200 sigaretten of 250 gram shag of 50 sigaren.
 3. Het is niet zeker of de Europese gehandicaptenparkeerkaart nog overal in het Verenigd Koninkrijk wordt geaccepteerd. Je kunt dit het best vooraf op de plaats van bestemming navragen. 
 4. Vrachtverkeer van en naar de zeehavens, vanwaar je ook met je camper, je auto en/of caravan vertrekt, zal voor oponthoud gaan zorgen. Dit omdat vrachtverkeer de vervoerde goederen zal moeten aangeven en inklaren. Dat kost tijd. Nederland heeft extra maatregelen getroffen door meer douanepersoneel aan te nemen en de transportsector ertoe aangespoord om de administratie van tevoren beter te regelen. Dit kan de afhandeling versnellen.
 5. Geldigheid van de Europese zorgpas (EHIC). Met deze pas moet er binnen de Europese Unie medische behandeling worden gegeven. Deze verplichting komt mogelijk te vervallen voor het Verenigd Koninkrijk. Controleer dit vooraf via je ziektekostenverzekeraar. De waarde van een reisverzekering die medische kosten dekt, wordt daarmee belangrijker.

 

 

Andere wetenswaardigheden

Andere wetenswaardigheden en voorzorg bij een no-deal

 • Neem je groene kaart mee als je met de auto reist.  Dit is het officiële, internationaal geaccepteerde WA-verzekeringsbewijs, waarnaar gevraagd kan worden na een ongeval. Deze kaart is in de Europese Unie niet verplicht.
 • Bellen vanuit het VK kan mogelijk fors duurder worden omdat de roamingkosten weer in rekening gebracht kunnen worden. Check bij je provider welke regeling zij hiervoor hebben getroffen.
 • De gebruikelijke verzorging en vergoedingen bij vertraging en overboekingen van luchtvaartpassagiers gelden niet meer op terugvluchten naar Nederland. Alleen als de vlucht door een Nederlandse of andere vliegtuigmaatschappij uit de EU wordt uitgevoerd behoud je deze rechten. 
 • Bovenstaande geldt ook voor assistentie en speciale rechten voor passagiers met een handicap. Deze zijn niet meer verplicht volgens de Europese regeling.
 • Ga je naar het Verenigd Koninkrijk? Hou bij het plannen van zowel de heen- als terugreis rekening met vertraging door grenscontroles.
Huis kopen of toch huren?

Huis kopen of toch huren?

Moeten we een huis huren of gaan we toch kopen? Vooral veel jonge mensen stellen zichzelf die vraag.

Enerzijds lonkt de lage hypotheekrente. Anderzijds moet je aardig wat kosten maken bij de aankoop van je huis. Maar ja, huren wordt in de toekomst alleen maar duurder...

Voordelen van kopen

Als je een huis koopt, bouw je vermogen op. Het huis is van jou, als je de hypotheek hebt afgelost. Daarnaast mag je de rente die je betaalt voor je hypotheek – als je voldoet aan de voorwaarden – aftrekken bij je belastingaangifte. Dat levert financieel voordeel op. En als je voor een langere rentevaste periode kiest, ben je gedurende langere tijd zeker van de hoogte van je hypotheeklasten.

Verder biedt een eigen huis je de mogelijkheid om het helemaal naar je eigen wensen te verbouwen. En omdat je de hypotheek in dertig jaar aflost, zijn je woonlasten na die tijd veel lager.

Nadelen van kopen

Maar er zijn ook nadelen. De waarde van je huis staat niet vast. Die kan stijgen maar ook dalen. Zo zou je een restschuld kunnen krijgen als je het huis tegen een lagere prijs verkoopt dan je het zelf hebt gekocht. Verder heb je meer kosten omdat je als huiseigenaar extra belastingen moet betalen en aanvullende verzekeringen moet afsluiten. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning, wat de nodige kosten met zich meebrengt.

Voordelen van huren

Dat geldt niet als je huurt. Kom je in aanmerking voor huurtoeslag? Dan scheelt dat nog meer geld. En als je wilt verhuizen, kan dat snel omdat de opzegtermijn van een huurhuis hooguit een paar maanden is. Ook zal je vermogen niet afnemen als de huizenprijs omlaag gaat.

Nadelen van huren

Daar staat tegenover dat je geen vermogen opbouwt in je woning. Verder moet je rekening houden met een jaarlijkse verhoging van de huurprijs. De woning verbouwen naar eigen inzicht kan niet zonder dat de verhuurder hiervoor toestemming geeft. En zelfs als dat zo is, pluk je er niet langer de vruchten van als je gaat verhuizen.

Lange termijnplanning

Er zijn nog meer zaken die je moet meewegen bij je keuze voor kopen of huren. Ook leeftijd, inkomen, de samenstelling van je huishouden en je toekomstplannen zijn van belang. Daarom is het verstandig om een planning voor de langere termijn te maken, voordat je een keuze maakt.

Zaken op een rij zetten

Of je beter kunt kopen of huren, hangt dus af van veel factoren en is altijd een persoonlijke keuze. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag om de zaken op een rij te zetten. Ik kijk daarbij ook naar de toekomst. Neem gerust eens contact met me op voor een afspraak.

Betaalbare hypotheek voor starters? Het kan nog steeds!

De huizenprijzen liggen weer op het niveau van vóór de kredietcrisis, je mag intussen minder lenen en moet waarschijnlijk meer aflossen. Geen wonder dat veel starters denken dat dit geen goede tijd is om een huis te kopen. Maar die gedachte is vaak ten onrechte!

Dat komt allereerst omdat de hypotheekrente behoorlijk veel lager is dan in 2008. Zelfs als je de rente voor twintig of dertig jaar vast zet, ben je stukken voordeliger uit. Het geld dat je hiermee bespaart, kun je gebruiken voor de aflossing van je annuïtaire of lineaire hypotheek. Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan krijg je ook nog rentekorting.

Eigen geld

Wel zul je als starter anno 2019 eigen geld moeten meenemen als je een huis wilt kopen. Je mag namelijk nog maar 100% van de waarde van het huis lenen voor je hypotheek. Veel van de bijkomende kosten moeten dus uit een ander potje worden betaald. Vaak is dat spaargeld. Maar misschien willen je (groot)ouders je wel helpen door je een bedrag te schenken of te lenen.

Starterslening

Een andere optie is om een Starterslening aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Die overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van je eerste huis en het maximale bedrag dat je kunt lenen binnen de NHG. Het voordeel van zo’n Starterslening is dat je in de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen. Daardoor zijn je maandlasten veel lager.

Niet alle gemeenten doen mee aan de regeling. Op de website van het SVn kun je controleren of jij er gebruik van kunt maken.

Website SVn

Veertig jaar

Sinds 2018 is het ook mogelijk om een hypotheek met een langere looptijd af te sluiten, namelijk veertig jaar in plaats van dertig jaar. Het voordeel daarvan is dat je lagere maandlasten hebt. Maar omdat je veel langer betaalt, ben je uiteindelijk wel duurder uit. Verder mag je tijdens de laatste tien jaar de hypotheekrente niet meer aftrekken.

Ik help je graag!

Welke hypotheek het beste bij jou past, is afhankelijk van veel variabelen. Heb je een vaste baan of een tijdelijk arbeidscontract? Hoe hoog zijn je inkomsten? Heb je een partner die ook een inkomen heeft? Hoeveel wil en mag je lenen? Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag om alles op een rij te zetten, zodat je precies weet wat jouw hypotheekmogelijkheden zijn.

Belangrijk bericht voor iedereen met een uitvaartpolis bij Yarden

Vandaag in het nieuws: 

 

Enkele honderdduizenden klanten van Yarden die een uitvaartverzekering hebben bij het bedrijf, moeten kostenstijgingen van de uitvaart zelf gaan betalen omdat het bedrijf met financiële problemen kampt. Een woordvoerder bevestigt een bericht van De Telegraaf hierover aan NU.nl.

Vanaf 1 januari 2020 wordt de waarde van 380.000 pakketpolissen bevroren. De verzekerden over wie het gaat, krijgen deze dinsdag een brief.

Wanneer de uitvaart na 1 januari 2020 duurder wordt - door bijvoorbeeld inflatie - wordt dit niet meer gedekt door de verzekering, hoewel dit in eerste instantie wel in de voorwaarden stond.

 

Yarden doet dit onder druk van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). De verzekeraar heeft namelijk niet genoeg financiële buffers voor de financiële verplichtingen van het bedrijf.

Kosten uitvaart flink gestegen

De financiële problemen bij Yarden zijn ontstaan door een pakket oude verzekeringen. In deze oude portefeuille zitten vooral naturapolissen die niet voor een bepaald bedrag verzekeren, maar een totaal pakket ongeacht de kosten vergoeden; zogeheten pakketpolissen.

Maar de onkosten voor een uitvaart zijn flink gestegen sinds het afsluiten van deze polissen. Ook de beleggingsopbrengsten zijn tegengevallen door de lage rente. Hierdoor legt Yarden nu toe op deze polissen. Eerder probeerde Yarden deze polissen om te laten zetten, maar dit ging niet volgens de juiste voorwaarden.

Sparen voor hogere kosten

"De kosten van de producten en diensten in deze pakketten zijn de afgelopen jaren gestegen en zullen in de toekomst verder stijgen", aldus het bedrijf. "Daardoor komt Yarden in de toekomst voor hoge uitgaven te staan die niet kunnen worden betaald uit beleggingsopbrengsten of premies."

Yarden geeft klanten nu de keuze. Ze kunnen zelf gaan sparen voor eventuele hogere kosten, ze kunnen de polis opzeggen of ze kunnen niets doen en afwachten. Bij deze laatste optie wordt op het moment van overlijden in overleg gekeken naar de diensten en producten die kunnen worden uitgevoerd.

Weten of u goed verzekerd bent voor uw uitvaart?

 

Neem dan contact met ons op. 

Samenwonen en verzekeren

Als je gaat samenwonen verandert er veel. Je denkt dan waarschijnlijk niet direct aan het  aanpassen van je verzekeringen. Toch is het wel verstandig hier eens goed naar te kijken.

Het is vaak voordeliger en overzichtelijker om de verzekeringen samen te voegen. Voorkom  dat je dubbel verzekerd bent en dubbele premie betaalt.

Denk ook aan de afwikkeling in geval van schade als ieder zijn/haar eigen verzekering  aanhoudt, dan moet je de schade twee keer melden en kan je te maken hebben met  verschillende experts, voorwaarden en afwijkend eigen risico.

Genoeg reden om tijd vrij te maken en dit even goed na te kijken.

Welke verzekeringen kan je het beste samenvoegen bij samenwonen:

 • De inboedelverzekering
  op het moment dat jullie gaan samenwonen worden de inboedels samengevoegd, jullie zullen ook spullen samen aan gaan schaffen. Het is hierdoor niet nodig om ieder een eigen verzekering te hebben, alles staat namelijk in hetzelfde huis. Als jullie een bestaande polis aan willen houden moet deze wel aangepast worden naar de nieuwe situatie.
 • De aansprakelijkheidsverzekering
  het is voordeliger om gezamenlijke verzekering af te sluiten met gezinsdekking, jullie kunnen hier dan allebei gebruik van maken.
 • De rechtsbijstandverzekering
  dit is vaak al een dure verzekering, ook deze kan je omzetten naar een gezinsdekking zodat jullie beiden hier gebruik van kunnen maken.
 • De reisverzekering
  jullie zullen waarschijnlijk regelmatig samen op reis gaan. Mocht er dan iets gebeuren is het makkelijker om maar een hulpdienst in te hoeven schakelen. Los van het feit dat ook hier geldt, samen op 1 polis is voordeliger dan ieder een eigen polis.

Het samenvoegen van je verzekeringen scheelt dus niet alleen geld, wat jullie vast kunnen besteden voor leukeren dingen, maar geeft ook een duidelijk overzicht in je administratie.

Groene kaart mee op vakantie of niet?

De vakantie komt eraan. Dit betekent dat veel mensen weer met de auto of caravan op pad gaat. Met de groene kaart toont u aan dat de auto verzekerd is en heeft u belangrijke gegevens bij de hand, zoals het nummer van de alarmcentrale. Maar moet die groene kaart verplicht mee?

In welke landen is een groene kaart niet verplicht?
Binnen de EU
Andorra
Liechtenstein
IJsland
Noorwegen
Zwitserland

In deze landen controleert de politie aan de hand van het kenteken of de auto verzekerd is. De kaart is dus niet verplicht, maar wel handig. In geval van nood heeft u alle belangrijke gegevens direct bij de hand.

Krijgt u schade in één van deze landen? Dan heeft u genoeg aan het Europees Schadeformulier, het polisnummer en eventueel het alarmnummer.

In welke landen is een groene kaart verplicht?
In deze landen moet u een groene kaart tonen:
Let op! Het moet een papieren versie van de groene kaart zijn. De digitale versie wordt in deze landen niet geaccepteerd. De groene kaart moet ook echt groen zijn in deze landen:
Albanië
Bosnië (en Herzegovina)
Israël
Iran
Marokko
Moldavië
Montenegro
Oekraïne
Rusland
Servië
Tunesië
Turkije
Noord-Macedonië
Wit-Rusland

Als u de groene kaart niet bij zich heeft in deze landen, is het mogelijk dat justitie de conclusie trekt dat de auto niet is verzekerd. U loopt dan risico een boete te krijgen.

Moet de groene kaart groen zijn?
Alleen voor de landen waar een groen kaart verplicht is moet hij groen zijn. In de landen waar een groene kaart niet verplicht is, is een zwart/wit kopie voldoende.

Gewijzigde openingstijden pasen

Gewijzigde openingstijden pasen

Pasen staat voor de deur, hieronder onze aangepaste openingstijden:
Goede vrijdag (19 april) zijn wij tot 15:00 geopend.
Maandag, tweede paasdag, zijn wij gesloten.
 
Wij wensen u alvast hele fijne dagen!

Verkeerde brieven verstuurd door ASR inzake Generali polissen

Bericht van ASR inzake Generali polissen:
 
Vorige week hebben wij een aantal klanten met een verzekering bij Generali geïnformeerd over de wijziging van het aantal premiebetalers.
In een aantal van deze brieven staat helaas een foute premie genoemd.
 
Op korte termijn zullen wij een brief met de juiste premie verzenden.. Alle klanten ontvangen een nieuwe brief.
 
Dit is uiteraard een vervelende situatie en we kunnen ons voorstellen dat dit voor vragen en onduidelijkheid zorgt. Hiervoor bieden we u onze welgemeende excuses aan.
Eigen huis en aangifte inkomstenbelasting 2018

Eigen huis en aangifte inkomstenbelasting 2018

Heb jij een eigen huis en moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting (IB)? Dit zijn de zaken waarop de Belastingdienst dit jaar extra controleert!

Zoals elk jaar heeft de Belastingdienst laten weten welke punten er onder de loep worden genomen bij de controle van de aangiftes Inkomstenbelasting 2018. De  nadruk zal onder meer liggen op de fiscale aspecten van de koopwoning. Ook is er meer aandacht voor de verdeling tussen fiscale partners.

Niet alle kosten aanschaf eigen woning zijn aftrekbaar

Vooral starters vergissen zich nog wel eens bij het aftrekken van de kosten die ze hebben gemaakt bij het kopen van hun huis. De notariskosten en kadastrale rechten voor de koopakte zijn bijvoorbeeld niet aftrekbaar. Precies weten wat je wel en niet mag aftrekken? De Belastingdienst heeft het voor je op een rij gezet.

Website Belastingdienst

Hypotheek verhoogd in 2018?

Heb je vorig jaar jouw hypotheek verhoogd? Dan mag je de rente over het extra geleende bedrag dat je hebt gebruikt voor verbouwing of verbetering van jouw woning aftrekken. De voorwaarde is wel dat je de lening ook aflost.

Heb je (ook) geld geleend om daarmee oversluitkosten zoals boeterente te betalen? Dan is de rente over dat deel van de lening niet aftrekbaar. De oversluitkosten zelf mag je wel aftrekken bij het invullen van jouw aangifte Inkomstenbelasting 2018.

Andere aandachtspunten bij het invullen van de aangifte

 • Vul bij de WOZ-waarde van je huis niet het bedrag van de beschikking in die je onlangs hebt ontvangen, maar het bedrag van de aanslag van vorig jaar
 • Heb je een restschuld die vóór 2018 is ontstaan? Dan mag je de rente daarover aftrekken. Dateert de restschuld van 2018? Dan mag dit helaas niet.
 • Betaal je erfpacht? Periodieke betalingen zijn aftrekbaar, maar een afkoopsom hiervoor is dat weer niet.

Echtscheiding en koopwoning

Ben je na 1 januari 2018 getrouwd en hebben jij en je partner niets vastgelegd over jullie vermogen? Dan zijn jullie getrouwd op basis van beperkte gemeenschap van goederen en dus niet in algehele gemeenschap van goederen. Een beperkte gemeenschap van goederen wil zeggen dat jullie privévermogens van vóór het huwelijk geen gezamenlijk eigendom worden. Voor geregistreerd partners geldt hetzelfde.

Mochten jullie uit elkaar gaan, dan kan dat gevolgen hebben voor de hypotheekrenteaftrek. De rente mag je namelijk alleen aftrekken als je zowel ‘eigenaar’ bent van het huis als de bijbehorende hypotheek. 

Verdeling binnen fiscaal partnerschap

De fiscus kijk dit jaar ook goed naar de verdeling in de aangiftes van fiscale partners. Volgens de inspecteurs worden hierbij regelmatig fouten gemaakt, bijvoorbeeld omdat box 3-vermogen en/of de inkomsten van box 1 verkeerd worden opgeteld.

Meer verscherpte controles

De Belastingdienst controleert dit jaar ook scherper op:
 • De afkoop van lijfrentes.
 • Geld dat op een ervenrekening staat.
 • Vermogen in cryptovaluta zoals bitcoins.
 • Het restant van de persoonsgebonden aftrek.
 • Gemaakte studiekosten.
 • Inkomsten uit overige werkzaamheden.

Meer informatie

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik op de hoogte van de fiscale regels. Ik help je graag verder!

Aflossingsvrije hypotheek omzetten of niet?

Aflossingsvrije hypotheek omzetten of niet?

Heb jij een – deels – aflossingsvrije hypotheek? Dan kan het verstandig zijn om deze om te zetten naar een hypotheek waarbij je wel aflost.

Het voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat de maandlasten lager zijn. Je lost immers je lening niet af. Het nadeel is dat je aan het einde van de looptijd nog steeds een hypotheekschuld hebt.

Drie mogelijke problemen

Er zijn drie redenen waarom jouw aflossingsvrije hypotheek problematisch kan worden:

 1. De looptijd nadert haar einde. Als de bank vindt dat een nieuwe lening te risicovol is, kan dat betekenen dat je je huis moet verkopen als je de schuld niet verlaagt of je inkomen hoger wordt.
 2. Je mag binnenkort geen hypotheekrente meer aftrekken. Je bruto hypotheeklast wordt dan je netto hypotheeklast. Daardoor ben je meer geld kwijt aan wonen.
 3. Je gaat bijna met pensioen. Daardoor gaat je inkomen meestal omlaag. En omdat je –over een deel ervan– minder belasting betaalt, heb je ook minder voordeel van de hypotheekrenteaftrek.

Het kan zijn dat de effecten meevallen. De ervaring leert echter dat deze drie redenen zich vaak tegelijkertijd voordoen.

Afbetalen

Denk je dat deze situatie zich bij jou kan voordoen? Dan is het wellicht verstandig om te beginnen met aflossen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw aflossingsvrije hypotheek om te zetten naar een lineaire- of annuïteitenhypotheek. Zeker nu de rente nog laag is.

In het ergste geval moet je het huis verkopen.

Bijtijds oversluiten

Dat laatste geldt vooral als je nog geen 57 bent. Tot die leeftijd kun je bij de meeste banken zonder gedoe een hypotheek afsluiten. Ben je ouder, dan kan dat ingewikkelder zijn. In het ergste geval krijg je geen nieuwe hypotheek en moet je het huis misschien verkopen om de lening af te lossen.

Maandlasten

Een ander voordeel van oversluiten is dat je opnieuw mag kiezen voor een termijn van 30 jaar om je hypotheek af te lossen. Daardoor spreid je de kosten. Toch zullen je maandlasten waarschijnlijk hoger uitvallen. Zeker als je op termijn de hypotheekrente niet meer mag aftrekken.

Nadelen aflossen

Er kleven ook nadelen aan het aflossen van een hypotheek tijdens de looptijd ervan. Je moet immers elke maand of elk jaar een deel van de lening terugbetalen. En dat gaat ten koste van je netto besteedbare inkomen.

Daarnaast heeft aflossen effect op het bedrag dat je mag aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Want hoe lager jouw schuld, hoe minder rente je betaalt en hoe minder belastingvoordeel je hebt.

Veel factoren

Het antwoord op de vraag of het verstandig is om je aflossingsvrije hypotheek tijdens de looptijd af te lossen of over te sluiten, is afhankelijk van veel factoren. Het hangt onder andere samen met je inkomen, je vermogen en je pensioenopbouw. Goed advies is daarom belangrijk. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag zodat jij de juiste beslissing kunt nemen.

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen.
 
Onze openingstijden tijdens de feestdagen:
24 december tot 15:00 uur
25 en 26 december gesloten
31 december tot 15:00 uur
1 januari gesloten

Schademelden via een app

Een alternatief voor het invullen van een (traditioneel) Europees aanrijdingsformulier is aangifte doen via een app. Dat is vaak veel sneller en eenvoudiger dan een (traditioneel) formulier van papier. Op dit moment registreert de politie alleen ongelukken met ernstig letsel en/of overlijden. Met de schade-app kan nagenoeg elke aanrijding worden geregistreerd,  ook die met trams en fietsers, bijvoorbeeld. Zo kan beter in beeld worden gebracht waar de gevaarlijke wegen en wegsituaties zich bevinden. En dat is goed voor de verkeersveiligheid.

Daarnaast kan met een app een motorrijtuigenschade eenvoudiger en sneller worden gemeld. Met een schade-app heb je ook geen last meer van onleesbare doordrukken en de schadegegevens zijn digitaal veel sneller bij de verzekeringsadviseur en de beide verzekeraars.

 

Om schade mobiel te kunnen melden is er minimaal 1 smartphone noodzakelijk en 1 mobiele

telefoon. De plaats van het ongeval wordt dan bepaald via GPS en de verzekeringsgegevens worden na het invoeren van de kentekens automatisch opgehaald via de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

 

De betrokkenen worden met de app door de diverse schadevragen geleid en er kunnen ook foto’s worden toegevoegd. Via het bevestigen van een SMS geven de betrokkenen uiteindelijk hun akkoord voor de ingevoerde gegevens.

 

Stappen schademeldingsapp

Binnen de schademeldingsapp worden de volgende stappen doorlopen:

 

 • Stap 1: er worden foto’s gemaakt van de schade en de gegevens van eventuele getuigen

worden genoteerd;

 • Stap 2: het type voertuig wordt geselecteerd en het soort ongeval;
 • Stap 3: de gegevens van de bestuurder(s) wordt genoteerd;
 • Stap 4: de schade aan het voertuig en eventueel letsel worden gemeld;
 • Stap 5: er wordt aangegeven hoe het ongeval is ontstaan en waarde de betrokkene(n) vandaan kwam(en). Wat deed/deden de betrokkene(n) en waar werd gereden;
 • Stap 6: de gegevens worden (samen) gecontroleerd;
 • Stap 7: de schademelding wordt bevestigd met een SMS-code;
 • Stap 8: de melding kan (thuis) worden aangevuld en indien gewenst kunnen nog foto’s worden toegevoegd.

 

De schade-app kan niet gebruikt worden bij een aanrijding waarbij meer dan twee

verkeersdeelnemers betrokken zijn, zoals bij een kettingbotsing. Daarnaast kan de app ook niet gebruikt worden als er bij een verkeersdeelnemer sprake is van een motorrijtuig met een buitenlands kenteken.

Uitwonend studerend kind moet zelf alle verzekeringen regelen

Willem Jonkman, Senior Specialist Verzekeringstechniek, De Vereende

25 juni 2018 - Het einde van het studiejaar nadert. Na de zomervakantie zullen veel studenten aan een (vervolg) opleiding beginnen. Een aantal zal dan kiezen om de vleugels uit te slaan en buiten de deur te gaan wonen. Zij verlaten voor het eerst hun vertrouwde stekje. Weg van de ouders en eindelijk op eigen benen staan. Het regelen van verzekeringen zal dan niet het eerste zijn wat bij hen opkomt  en zeker niet iets waar zij hun geld aan  uit willen geven. Maar moeten ze vanaf dat moment ook wel álle verzekeringen zelf regelen?

Welke verzekeringen

De verscheidenheid aan verzekeringen is groot. Welke verzekeringen zijn er handig, nuttig en zelfs verplicht voor een uitwonende student? Al gauw denk je dan aan een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een zorgverzekering. Als er veel wordt gereisd mogelijk een reisverzekering. Ook kan soms de keuze voor een rechtsbijstandverzekering verstandig zijn. Welke keuze maak je?

Inboedelverzekering

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om de inboedel van het uitwonende studerende kind als een aanvullende dekking op de inboedelverzekering van de ouders op te nemen, maar inboedel op een ander risico-adres is in de meeste gevallen niet verzekerd. De inboedelverzekering van de ouders biedt dan geen uitkomst wanneer het kind op kamers gaat. De uitwonende student zal dus zelf deze verzekering af moeten sluiten als hij daar behoefte aan heeft.  De Vereende biedt inboedelverzekeringen  specifiek voor het verzekeren van de inboedel bij huur van een kamer in een woonhuis. De premie is dan toegespitst op die situatie. Studenten hebben vaak een beperkte inboedel maar veelal zit daar toch minimaal een tv, laptop en/of tablet bij.  Het is dan van belang of er sprake is van een zelfstandige woonruimte of een kamer in een woning met losse kamerverhuur. Wanneer een kamer geen eigen voordeur heeft en de faciliteiten als een badkamer of keuken worden gedeeld, komt er een (binnen)inbraakclausule op de polis. Bij schade door inbraak/diefstal is er dan alleen dekking wanneer er zichtbare sporen van inbraak zijn aan de eigen ruimte van de huurder.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het is altijd  verstandig een goede aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Zeker als er meerdere studenten in een studentenhuis wonen, is de kans aanwezig dat er onderling schade wordt toegebracht. In de meeste gevallen is het uitwonende studerende kind verzekerd op de polis van de ouders. Stopt het kind met de studie of gaat deze trouwen maar blijft deze wel zelfstandig wonen? Dan vervalt vaak de dekking op de polis van de ouders. Het is verstandig de voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering op dit punt goed door te lezen.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is aan leeftijd gebonden. Tot 18 jaar oud zijn kinderen meeverzekerd op de verzekering van hun ouders. Vanaf hun 18e jaar moeten kinderen hun eigen zorgverzekering afsluiten. Dit geldt ongeacht of ze studeren of uitwonend zijn.

Reisverzekering

Veel studenten kiezen er voor om tijdens de studie op reis te gaan. De dekking op de reisverzekering van het gezin geldt doorgaans voor uitwonende studerende kinderen tot 28 jaar. Gaat een kind voor studie/stage naar het buitenland?  Dan kan het verstandig zijn om aanvullend een zakenreisverzekering te sluiten omdat de basisreisverzekering dat doorgaans niet dekt. Met de studentenvereniging op wintersport of een roadtrip door Amerika: welke student droomt daar niet van? Let er dan op of de reisverzekering al deze activiteiten verzekert. Voor wintersport en wereldwijde dekking zijn vaak aanvullende verzekeringen vereist.

Rechtsbijstandverzekering

Hebben de ouders een rechtsbijstandverzekering dan is het uitwonende studerende kind over het algemeen meeverzekerd op die polis. Krijgt het kind dan bijvoorbeeld een huurgeschil met de huurbaas dan is dat verzekerd op de rechtsbijstandsverzekering van het gezin. Ook hier kunnen per verzekering een aantal gronden aanwezig zijn waardoor de verzekering niet meer voor het kind geldt.

De juiste keuze

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag of het een feit of een fabel is dat een uitwonende student zelf alle verzekeringen moet regelen. Het belangrijkste is dat het kind verzekerd is voor schade die deze niet kan, en wil betalen, en natuurlijk voor de verzekeringen die verplicht zijn. Er zijn ook speciale pakketten met studentenverzekeringen. Deze kunnen soms voordeliger zijn dan de losse verzekeringen. Het blijft steeds het onderzoeken waard om te kijken wat de verzekeringen voor de ouders bieden met betrekking tot het uitwonende kind.  Neem voor meer informatie en advies contact met ons op.

Auteur

Willem Jonkman, Senior Specialist Verzekeringstechniek

Fijn weekend

Fijn weekend

Wat een fijne afsluiting van de week! Een mooie bos bloemen gehad van een tevreden klant!!
 
Vandaag (4 mei) zijn wij vanaf 16.30 gesloten i.v.m. overleg.
Alvast een fijn weekend!

tv commercial Monuta

Veel mensen schuiven het nadenken over afscheid liever voor zich uit.

Met deze commercial wil Monuta mensen ervan bewust maken dat het belangrijk is om juist wel na te denken over het nemen van afscheid. Nadenken over welke wensen je hebt voor je uitvaart en hoe je je financieel voorbereidt. Maar vooral ook om bij leven waardevolle momenten te delen en te maken.

https://youtu.be/_j1EcLUyjUY

Een bijzonder afscheid, je kunt je er misschien weinig bij voorstellen, je kunt je er wel op voorbereiden.

Voor meer informatie over uitvaartverzekeringen kunt u contact met ons opnemen.

Zo voel je je weer veilig na een inbraak

Zo voel je je weer veilig na een inbraak

Marlies Touburg, Webredacteur Aegon

Helaas krijgen veel mensen te maken met inbraak in hun woning. Wellicht helpen de tips uit onderstaand aritkel van Marlies Touburg u zich weer veilig te voelen na een inbraak.

 

14 november 2016

door Marlies Touburg, Webredacteur

Acht jaar was ik, toen er bij ons werd ingebroken. Ik zie nog de inhoud van onze lades leeggegooid over de vloer. De modderige voetafdrukken op de trap. Hartstikke eng natuurlijk. Later pas werd het me duidelijk hoe akelig het voor mijn ouders moet zijn geweest. Want ja, ook ‘grote mensen’ gaat zo’n inbraak niet in de koude kleren zitten.

Een verzekering tegen emotionele schade bestaat niet

Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis. Iemand is in je huis geweest. Heeft aan je spullen gezeten. Je kunt je daardoor nog lang na de inbraak onveilig voelen in je eigen huis. De schade aan je huis en spullen wordt vergoed door een inboedelverzekering. Maar een verzekering tegen emotionele schade bestaat helaas niet. Gelukkig zijn er wel tips waarmee jij je sneller weer veilig voelt in je eigen huis. 

 • Pas goed op jezelf
 • Besef dat angst, woede en machteloosheid allemaal heel normale reacties zijn na een inbraak. 
 • Hou zo veel mogelijk vast aan je normale dagelijkse ritme.
 • Je huis extra beveiligen kan een gevoel van rust geven.
 • Voor sommige mensen helpt het om het huis een flinke poetsbeurt te geven. Maar wacht wel tot de politie het sporenonderzoek heeft afgerond.
 • Het kan ook helpen om je interieur aan te passen: een ander kleurtje op de muur of een andere opstelling van je meubels bijvoorbeeld.
 • Zorg voor voldoende ontspanning en afleiding. Sporten, een flinke wandeling maken, naar muziek luisteren: iedereen ontspant op een andere manier.
 • Praat erover met vrienden of op het forum van Slachtofferhulp. Daar vind je lotgenoten en kun je ervaringen delen.
 • Loop niet te lang door met klachten als slapeloosheid en angst. Merk je na 4 tot 6 weken geen verbetering? Praat dan eens met je huisarts. 

 

Is de dader gepakt? Via Slachtoffer in Beeld kun je in contact met hem of haar komen. Bijvoorbeeld met een gesprek, een brief of via bemiddeling. Het kan opluchten de dader duidelijk te maken wat de inbraak met je heeft gedaan. En om vragen te stellen, zoals: ‘Waarom moest je ons hebben?’

 

Vergeet de kinderen niet

Ook voor kinderen is een inbraak een ingrijpende gebeurtenis. Neem hun gevoelens daarom serieus.

 • Pak zo snel mogelijk het normale ritme weer op.
 • Licht de school in over de inbraak. Het kan je kind helpen om er met de leerkracht over te praten.
 • Zet ’s avonds de slaapkamerdeur van je kind op een kier. Of zorg voor een nachtlampje.
 • Uiteindelijk komt het goed

 

Die inbraak vergeet ik nooit meer. De laden werden opgeruimd, de voetafdrukken werden weggepoetst. De verzekering vergoedde de schade. En na verloop van tijd voelde iedereen zich weer veilig. Maar een huis zonder extra sloten en dievenklauwen? Voor mij ondenkbaar!

Drones

Drones

Zowel op het recreatief als het beroeps- en bedrijfsmatig gebruik van een drone is de Luchtvaartwet en de daarbij behorende Regeling Modelvliegen van toepassing. Een drone is op grond van de Regeling modelvliegen een “luchtvaartuig, niet in staat een mens te dragen, en uitsluitend gebruikt voor luchtvaartvertoning, recreatie of sport.”

In de regeling staan onder andere de volgende regels:

 • Er mag alleen bij daglicht gevlogen worden;
 • Er moet voortdurend goed zicht zijn op het modelvliegtuig;
 • De bestuurder moet maatregelen treffen om botsingen te voorkomen en moet voorrang geven aan ieder luchtvoertuig dat geen modelvliegtuig is;
 • Voor een vlucht hoeft geen vluchtplan ingediend te worden.

Aansprakelijkheid van de drone-eigenaar

De aansprakelijkheid van de drone-eigenaar voor schade aan derden is bij particulier, recreatief gebruik verzekerd op de AVP (aansprakelijkheidsverzekering particulieren). Schade met of door luchtvaartuigen is uitgesloten, maar schade met of door een modelvliegtuig met een maximaal gewicht van 20 of 25 kg is ingesloten. Particuliere drones mogen op grond van de wet- en regelgeving op dit moment niet meer wegen dan 25 kg en vallen dus binnen de AVP dekking voor modelvliegtuigen. Daarbij dient de drone-eigenaar zich uiteraard wel te houden aan de geldende regels.

 

Er wordt overigens een verdere aanscherping van regels m.b.t. gewicht en afstand verwacht! 

-   Je mag dan niet hoger dan 50 meter vliegen en niet verder dan 100 meter;

-   Een particuliere drone mag dan niet zwaarder zijn dan 4 kg.

 

Schade aan de drone

Schade aan een drone kan gedekt zijn op een Inboedelverzekering, bijvoorbeeld als de drone uit huis wordt gestolen. Daarnaast kan schade aan een drone verzekerd zijn op een reisverzekering. Maar voor schade aan een drone tijdens het vliegen, bieden deze verzekeringen geen dekking. Daarvoor moet de drone-eigenaar een aparte droneverzekering sluiten die, naast een aansprakelijkheidsdekking, ook een casco dekking biedt voor schade door botsen en neerstorten. Hiervoor kunt u niet bij ons terecht, maar een optie is bijv. www.droneverzekering.nl.

Jongeren & uitvaartverzekering

 

Minder dan de helft van de jongeren onder de 35 jaar heeft een uitvaartverzekering. Veel jongeren onderschatten dan ook de kosten van een uitvaart, blijkt uit onderzoek van Monuta. Zo denkt een derde van de 18- tot 35-jarigen dat een uitvaart gemiddeld minder dan € 5000,- kost, terwijl dat in werkelijkheid een stuk hoger ligt. Twee op de drie jongeren geeft wel aan een uitvaartverzekering belangrijk te vinden. Een verzekering voor jongeren kan interessant zijn, omdat zij vaak weinig spaargeld hebben opgebouwd en de premie van een verzekering nog relatief laag is.

 

Wilt u meer weten over een uitvaartverzekering of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand

In uw leven kunt u met uiteenlopende situaties te maken krijgen. Een conflict met een aannemer, een meningsverschil over de schuldvraag bij een aanrijding of een geschil met uw werkgever. Hier zijn vaak emotionele en financiële belangen mee gemoeid. U wilt er natuurlijk alles aan doen om uw recht te krijgen. Een rechtsbijstandverzekering biedt u de zekerheid van deskundige juridische hulp en voorkomt de hoge kosten van een juridische procedure. U heeft de keuze uit diverse modules, ieder met zijn eigen dekkingsgebied. U kunt zich verzekeren van rechtshulp bij geschillen over alle mogelijke zaken, zoals verkeers-, consumenten-, woon-, inkomens- of vermogenskwesties. Voor meer informatie en een premieopgave kunt u contact met ons opnemen.

Schadeherstellers autoverzekering

Schadeherstellers autoverzekering

 

Steeds meer verzekeraars werken samen met geselecteerde schadeherstellers m.b.t. schade aan uw auto. Als u gebruik maakt van de diensten van een aangesloten herstelbedrijf  ontvangt u vaak extra’s zoals, korting op het eigen risico of gratis vervangend vervoer tijdens de reparatie. Heeft u schade aan uw auto, kijk dan goed op uw groene kaart of bel ons voor een schadeherstelbedrijf  bij u in de buurt

Belangrijk bericht voor onze relaties met een uitvaartpolis bij Axent.

Vanaf 1 oktober zullen de uitvaartverzekeringen van AXENT overgenomen worden door Ardanta, onderdeel van ASR Levensverzekering N.V.

 

Uw verzekering blijft hetzelfde, u bent hetzelfde verzekerd als bij AXENT. Dit betekent dat de premie, de polisvoorwaarden en de uitkering bij overlijden hetzelfde blijven. De contract- en polisnummers zullen worden aangepast. U vindt de nieuwe nummers en informatie over uw verzekering in een brief die u binnenkort van Ardanta zult ontvangen.

 

Ardanta zal alle relaties tussen 8 oktober en 31 december aanschrijven.

 

Heeft u nog vragen over deze wijziging of wilt u weten of uw uitvaartverzekering nog aansluit bij uw persoonlijke situatie en wensen, neem dan contact met ons op.

Tevreden klant

Tevreden klant

Vandaag alweer mooie bloemen en een goede fles wijn mogen ontvangen van een tevreden klant!

Bedankt!

 

Wilt u ook lezen wat andere klanten van ons vinden? Kijk dan eens op www.advieskeuze.nl

Hypotheken

Hypotheken

Doen jullie dan ook in hypotheken?

U kent ons advieskantoor misschien vooral vanuit de schadeverzekeringen die we voor u en vele andere huishoudens in deze regio regelen. Maar weet u dat we veel meer doen dan alleen schadeverzekeringen? Zo adviseren we onze relaties ook bijvoorbeeld over hypotheken. Dat kan u veel voordelen bieden. Want omdat we onafhankelijk zijn, kunt u er zeker van zijn dat we de hypotheken van veel verschillende aanbieders naast elkaar leggen en voor u de beste hypotheek weten te selecteren.

 

Een hypotheekadvies bestaat uit veel aspecten

 

Bij een optimaal hypotheekadvies komt veel aan de orde. U wilt immers uw hypotheek ook op langere termijn kunnen betalen en tegelijk plezierig kunnen leven. Daarom toetsen we niet alleen wat de maximale hypotheeklening voor u kan zijn, maar nog veel meer wat de optimale hypotheekhoogte is. Soms is het namelijk beter om juist iets minder te lenen dan wat er maximaal mogelijk is. Ook kijken we goed naar de bestendigheid van uw inkomen en dat van uw partner en kijken we naar de risico’s van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden en hoe we die risico’s waar wenselijk kunnen afdekken. Daarnaast beoordelen we de betaalbaarheid van de hypotheek als bijvoorbeeld uw kinderen gaan studeren of als u met pensioen gaat. En vanzelfsprekend adviseren we u over de beste hypotheekvorm en selecteren we voor u de beste aanbieder met de beste voorwaarden (zoals bijvoorbeeld de mate waarin u boetevrij extra mag aflossen).
Vanzelfsprekend kijken we ook naar de meest aantrekkelijke rente-aanbiedingen en helpen we u bij uw keuze tussen een korte of juist een lange rentevaste periode.

Kortom, met een hypotheekadvies van onze experts bent u verzekerd van plezierig wonen in uw eigen huis. Wilt u een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek, neem dan contact met ons op.

Huren of kopen?

In veel huishoudens leeft de vraag of ze de komende periode blijven huren, of toch de sprong wagen naar een koopwoning. En diezelfde vraag leeft ook bij veel thuiswonende jongeren met een baan. Ga ik eerst op mezelf wonen in een huurwoning, of waag ik meteen de stap naar een kleine koopwoning. Juist omdat veel huurprijzen de laatste tijd sterk zijn gestegen, en de rente voor een hypotheek historisch laag staat, liggen de maandelijkse kosten van een huur- of koopwoning nu wel erg dicht bij elkaar. Wat is dan verstandig om te doen? Bij deze afweging spelen tal van aspecten een rol.

Diverse voor- en nadelen van zowel huren als kopen

Een huis huren geeft u meer vrijheid.

Stel u wilt in een andere stad gaan wonen omdat u daar werk heeft gevonden. Een huurovereenkomst is dan makkelijk opgezegd. Een koopwoning is daarentegen niet zomaar verkocht.

Het huis naar uw eigen zin maken

U wilt graag een andere keuken in uw huis. In een huurhuis heeft u niet altijd de vrijheid om dit aan te passen. Een koophuis geeft u die ruimte wel. En de waarde van uw huis stijgt daardoor ook nog eens.

Kosten voor onderhoud

Een huiseigenaar heeft meer bijkomende kosten dan iemand die een huis huurt. Denkt u aan:

 • onderhoud van de woning
 • verzekeren van de woning
 • gemeentelijke belastingen
 • eventuele servicekosten en kosten voor de Vereniging van Eigenaren

 Rentekosten momenteel laag ten opzichte van huurprijzen

Het voordeel van een koophuis is dat gekozen kan worden voor een langere rentevaste periode. Hierdoor blijven de woonlasten redelijk stabiel. De huurprijzen kunnen daartegen de komende jaren met minimaal 3% gaan stijgen. Deze zijn dus vaak niet constant.

In de afgelopen tijd zijn veel huurprijzen van woningen dermate sterk gestegen, dat de maandelijkse kosten van een hypotheek vergelijkbaar zijn. Dit is een unieke situatie. Wat kan dit voor u betekenen? Vraag gerust onze hulp. Zo krijgt u inzage in de keuze die u het beste kunt maken voor uw persoonlijke situatie.

Pechhulpverzekering hét alternatief voor Wegenwacht!

Pechhulpverzekering hét alternatief voor Wegenwacht!

Pech komt altijd op een verkeerd moment. Op weg naar een belangrijke afspraak of voor vertrek op vakantie. Dan is het wel zo fijn dat u snel weer verder kunt rijden. Ook in uw eigen woonplaats. Met een pechhulpverzekering bent u verzekerd van professionele hulpverlening, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Wij bieden u de pechhulpverzekeringen van Allianz Global Assistance, ASR, Bovemij en Delta Lloyd. Hiermee kunt u flink op kosten besparen ten opzichte van Wegenwacht. Zo is er al pechhulp voor Nederland inclusief dekking in uw woonplaats vanaf € 49,- per jaar. Als u één voertuig op uw naam heeft staan, is dat bijna de helft goedkoper dan Wegenwacht!

Benieuwd wat u kunt besparen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wacht niet te lang; u kunt namelijk tot 15 november aanstaande uw abonnement bij Wegenwacht opzeggen. Heeft u momenteel niets geregeld voor pechhulp en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij staan u graag te woord!

Wat moet je doen bij diefstal of schade op reis?

Wat moet je doen bij diefstal of schade op reis?

De vakantie in Italië verliep zo heerlijk ontspannen tot de bagage werd gestolen. Ineens staat de hele vakantie alleen nog maar in het teken van de diefstal en het geregel eromheen. Wij geven u alvast wat informatie.

Bagage gestolen of kwijt

Geef gestolen of verloren bagage altijd direct aan bij de plaatselijke politie. Mochten de locale autoriteiten niet meewerken, vraag dan de reisleiding of eigenaar van de accommodatie om een schriftelijke verklaring. Zodra u terug bent in Nederland kunt u de schadeclaim bij ons kantoor indienen. Uw verzekeraar kan u vragen aan te tonen dat u eigenaar bent geweest van de gestolen goederen. U kunt dit bewijzen met de aankoopnota, of eventueel met het garantiebewijs en een foto van het betreffende artikel.

De impact van een ongeluk

Tijdens uw vakantie kunnen zich vervelende situaties voordoen. Bijvoorbeeld: ziekte, ongeval, diefstal of overlijden van een familielid of reisgenoot. In deze situaties staat de alarmcentrale 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Zij kunnen veel voor u regelen, zoals een terugvlucht, vervangend vervoer, of als het noodzakelijk is verlenging van uw verblijf of van uw reisgenoot. Ook kunnen ze bij ziekte een betalingsgarantie uitgeven aan de buitenlandse arts of het ziekenhuis.

Gaat u binnenkort op reis en heeft u nog niet stilgestaan bij de reisverzekering? Een telefoontje naar ons kantoor is voldoende om dit (alsnog) te regelen. U kunt ons bereiken onder telefoonnummer   033-4333607 .